!
!

Boek op verzoek

Uw eigen boek publiceren bij SND Uitgeverij Kerkrade

Prijsopgave

Valt uw boek binnen de onderstaande specificaties dan zijn ze relatief voordeliger, doordat deze boeken allemaal dezelfde specificaties (formaat, papiersoort, afwerking) hebben. De prijs is natuurlijk afhankelijk van het aantal pagina's van het boek. Vraag geheel vrijblijvend om een prijs, deze is snel te berekenen.

Specificaties pocket-serie

Paginaformaat binnen A4. Binnenwerk: zwarte opdruk, dubbelzijdig, print op 90 grams Bio-set papier of xerografisch wit. Omslag: full colour enkelzijdig, op 300 grams omslagkarton van Bio-set of Colotech xerografisch wit. Afwerking: pocket (garenloos gelijmd), voorbeelden zijn aanwezig.

Een indicatie voor uw planning

Werkvoorbereiding: 10 tot 15 werkdagen vanaf het moment dat alle gegevens en bestanden binnen zijn. Dit is afhankelijk van uw aanlevering. Is het boek bijvoorbeeld al opgemaakt of moeten wij de opmaak voor u verzorgen. Proefprints: 4 werkdagen vanaf het moment dat de bestanden printklaar waren. Totale oplage: 10 werkdagen, gerekend vanaf uw akkoord op de proefprint. Wilt u dit sneller? Geef dit dan aan bij uw prijsaanvraag.

Inhoud van uw boek

U bent zelf volledig verantwoordelijk voor de inhoud van uw boek. Wij beoordelen uw bestanden niet op stijl, spelfouten, leesbaarheid of juridische consequenties. Het is van belang dat u zelf het boek goed nakijkt qua tekst. Auteurscorrecties zullen worden doorberekend. Het is mogelijk de teksten te corrigeren door een externe tekstbureau. Omdat het tekstbureau geen onderdeel is van onze organisatie dient u zelf de contacten te onderhouden.

Aanvraag ISBN

SND Uitgeverij Kerkrade verzorgt voor u de aanvraag voor een uniek ISBN-nummer. De kosten nemen wij geheel voor onze rekening.

Aanvraag streepjescode

Een streepjescode (barcode) is noodzakelijk voor verkoop in de boekhandel en moet aan een aantal eisen voldoen. Deze wordt speciaal voor u gemaakt op basis van het ISBN-nummer.

Het zelf printklaar aanleveren

U kunt zelf het binnenwerk opmaken op basis van een ‘Word’ specificatie (Microsoft-Word of Open-Office Writer). U kunt deze Word sjablonen aanvragen via onze pre-press. Van de Word bestanden dient u een PDF te maken. Als u zelf geen PDF kunt maken dan is het mogelijk om het Word bestand als .doc aan te leveren. Hierna zal er altijd door ons een PDF als controle aan u worden aangeleverd. Als het niet lukt om een PDF te maken dan loopt u het risico dat lettertypes etc. veranderen op het moment dat wij het bestand openen. Steeds als u wijzigingen doorvoert, moet een nieuwe PDF toegezonden worden, waarvoor kosten in rekening gebracht worden. Wij maken altijd een proefprint van het bestand zoals u dit aanlevert. Aangeleverde bestanden worden alleen op uw uitdrukkelijk verzoek gecorrigeerd tegen een tarief van € 48,- per uur.

SND kan voor u de omslag en het binnenwerk compleet opmaken. U hoeft dan alleen de tekst en eventuele illustraties (TIF bij foto’s of half-toon 300 dpi en bij lijn-illustraties 600 dpi) digitaal aan te leveren. Het benodigde aantal uren voor de opmaak hangt af van uw wensen en bewerkelijkheid en is vooraf dus moeilijk exact te bepalen. Alle vormgeving gebeurt op basis van nacalculatie. Wij kunnen voor u een globale inschatting maken.

Wij zullen met de opmaak van uw boek beginnen als alle teksten, illustraties en gegevens ontvangen zijn. De levertijd is daarom afhankelijk van hoe u aanlevert. Een indicatie voor de werkvoorbereiding ligt tussen de 5 en 10 werkdagen. U kunt uw bestanden per mail naar uitgeverij@snd.nl verzenden. Er wordt eerst een proef gemaakt als uw boek print-klaar is. Deze proefprint is identiek aan de uiteindelijke uitvoering van uw boek. Het is belangrijk dat u de proef goed controleert op fouten. Aan de hand van de proef moeten vaak nog correcties uitgevoerd worden. Deze auteurscorrecties worden aan u doorberekend. Zorg daarom dat u alle correcties in één keer doorgeeft. Als er correcties worden aangebracht, is een nieuwe proefprint noodzakelijk. Deze kosten worden altijd in rekening gebracht, ongeacht de reden van afkeuring van de proefprint. Pas na uw definitieve goedkeuring, kunnen wij uw boek digitaal printen. Opnamemodellen worden eerst gedigitaliseerd.