!
!

Plastificeren/lamineren

Plastificeren

Het door middel van druk en warmte dubbelzijdig aanbrengen van een transparante polyesterfolie. Dit biedt een solide en dubbelzijdige bescherming van uw kostbare drukwerk tegen vet, vuil, vocht, vingervlekken en chemische stoffen. Tevens hebben de films een UV-beschermende werking. Bovendien geeft plastificeren kleurverdieping, contrastverhoging, duurzaamheid en stevigheid aan uw product

Al onze geplastificeerde produkten kunnen worden voorzien van afgeronde hoeken en/of ophangsystemen. Dit is mogelijk in verschillende uitvoeringen. Het geheel kan eventueel voorzien worden van een lijst of profiel.

Op onze automatische productiestraat verwerken we snel en doeltreffend formaten van pasje tot A0. Daarnaast hebben we de beschikking over apparatuur om formaten tot een maximale breedte van 2,00 meter te plastificeren.

U kunt kiezen uit zijdeglans, en matte folies. In diktes 35, 75, 125, 175, 250 en 360 micron. De 35 micron film is vouwbaar en daardoor uitstekend geschikt om menu-, land- en reiskaarten te plastificeren. De 250 micron film geeft uw drukwerk de stijfheid van karton.

Lamineren

Lamineren is het door middel van druk enkelzijdig aanbrengen van een transparante zelfklevende decoratie-/beschermfolie, waarbij het geheel desgewenst van een harde ondergrond kan worden voorzien. het is bijvoorbeeld geschikt voor presentatie en afwerking van grootformaat printing, werktekeningen, electronische plots, inkjet afdrukken, presentatiepanelen, lichtbakmaterialen, beurswanden en posters.

Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid om drukwerk op een reclamedrager (foam, polystyreen, hout, metaal, forex, aluminium, plexiglas) te bevestigen. Met behulp van een zogenaamde applicatietechniek worden zij voorzien van een dubbelzijdig klevende folie, zodat een optimale hechting voor binnen- en buitengebruik gewaarborgd is.

Seal techniek

Sealen is het door middel van druk en warmte aanbrengen van een veredelingslaag op foto's of drukwerk en deze tegelijkertijd opplakken op een ander dragermateriaal, bijvoorbeeld linnen of hout.

De veredelingslaag is verkrijgbaar in een matte of glanzende uitvoering, voorzien van een structuur naar keuze (bijvoorbeeld linnenstructuur).

Deze techniek wordt vooral veel toegepast om portretfoto's op linnen te zetten.