!
!

Binden

Het binden van documenten kan bij SND op verschillende manieren.

Wire-O

Een wire-o binding is een modern ogende binding bestaande uit een metalen draadkram. Standaard gebruiken wij verchroomde blanke krammen. Maar deze draadkram kan in diverse kleuren besteld worden. Wij ponsen rechthoekige gaatjes. Deze binding wordt ook gebruikte bij kalenders. De maximale dikte is 110 vel 80 grams met een omslag voor en achter van 250 grams (2op1 systeem).

GBC/21-ringsbinding

Een GBC-binding is binding met een plastic-bindrug. Deze ruggen zijn in diverse kleuren te verkrijgen. De diameter van de ring is afhankelijk van het aantal vel dat ingebonden gaat worden. Standaard gebruiken wij zwarte of witte bindruggen.

Lijm-covers

Deze lijmcovers zijn voorzien van een transparant voorzijde en een chromolux rug en achtervel. Door de lijm in de rug te verhitten onstaat een hecht binding. Deze binding is eigenlijk alleen geschikt voor boekjes die niet regelmatige gebruikt gaan worden.

Opus/Klembinding

Een goed alternatief voor lijm-covers is de klembinding. Het te binden werk wordt gebonden door een u-vormige metaal profiel onder zware druk te klemmen.

Garenloos binden

Door de enorme vraag naar garenloos binden of lumbecken hebben wij een bindmachine in gebruik genomen. Dit  biedt ons de mogelijkheid om handboeken, verslagen, rapporten, scripties, catalogi, boeken en fotoalbums op een professionele manier te binden d.m.v. het belijmen en automatisch te voorzien van een omslag. (Zoals bijvoorbeeld een telefoonboek). Naderhand wordt het boek aan drie zijde nagesneden.

Het formaat van het boekje is minimaal 100 x 145 mm. tot ruim A4. De omslag dikte is maximaal 280 grams. Wij kunnen uw omslag ook eventueel rillen aan de voor en achterzijde.

Nieten

Geschikt voor vergaderstukken, lijsten enz. Goedkoop en in-line mogelijk na printen en/of kopiƫren.

Bloklijmen

Geschikt voor o.a. notabloks, orderbloks e.d.