!
!
couverteren

Couverteren

Wanneer u uw mailing wilt verzenden in een envelop dan kunnen wij deze voor u machinaal of handmatig insteken (couverteren). Hierbij kan de brief worden gepersonaliseerd. 

Op dit moment hebben wij voor de kleinere partijen een automatische couverteermachine staan, zodat wij snel kunnen in spelen op uw wensen. Enveloppen tot het formaat C5 en met maximaal 3 instekers. In-line kunnen wij de briefvouwen van A4 naar A5. Voor een goede machinale verwerking zijn de C5 enveloppen (formaat 162 x 229 mm) voorzien van gegomde klep de beste keuze (klep aan de lange zijde).

Bijlagenstation

De bijlagenstations kunnen de volgende formaten aan: • minimaal: 140 x 76 mm • maximaal: 297 x 210 mm • dikte: 0,1 tot 4,7 mm • maximum dikte envelop inhoud: 6,3 mm 

Vouwunit

Eén keer vouwen, twee keer vouwen? Formulieren draaien in de juiste vensterstand? Verschillende formulieren verzamelen? Drie, vier, vijf tot acht vellen in één keer (genest) vouwen? Controle op volgorde? Bedenkt u het maar.  

Enveloppenstation

Het enveloppenstation verwerkt de volgende formaten enveloppen: • minimum: 165 x 98 mm • maximum: 324 x 229 mm • dikte: maximaal 6,5 mm (75 tot 120 g/m2)  

De kwaliteit van de enveloppen is van groot belang. Stuur ons een paar proefmodellen, voordat u grote hoeveelheden aanschaft. De machines verwerken enveloppen met een rechte, trapezium, punt of ronde klep.

Meer weten?

Wanneer u vragen heeft neemt u dan vrijblijvend met ons contact op.

 

Technische tips direct-mail

Enveloppen

Zorg er op de eerste plaats voor dat de enveloppen geschikt zijn voor machinale verwerking. Dit biedt u een aanzienlijke besparing op de mailingkosten. Gebruik bij voorkeur enveloppen met een moderne drukwerk-sluiting  uit de C-reeks.

Mogelijke afmetingen:

C5/6 = 114x224/229 mm voor een 2-slag gevouwen A4

C5 = 162x229 mm voor een 1-slag gevouwen A4

C4 = 229x324 mm voor een ongevouwen A4

De vulopening aan de lange zijde van de envelop.

Drukwerk

Bovendien is het belangrijk dat ook het drukwerk machinaal kan worden verwerkt. Dat bespaart tijd en geld!

Uitstekend geschikt voor machinale verwerking is ongevouwen drukwerk met een minimaal formaat van 89x114 mm tot maximaal 210x297 mm.

Een zig-zag gevouwen drukwerk is machinaal niet te verwerken. Wij kunnen dergelijk drukwerk wel handmatig voor u verwerken.

Nog enkele tips:

Voor een optimale machinale verwerking, tot enveloppen C5, van uw direct-mail campagne is het noodzakelijk dat uw drukwerk links, rechts en in de hoogte 6 mm kleiner is dan de envelop.

Laat altijd de aanduiding ‘PostNL port betaald‘ op de envelop aanbrengen. Op de site van PostNL kunt u het speciale logo hiervoor gratis binnenhalen.

Vermeld linksboven op de envelop altijd 1 retouradres.