!
!

Voorwaarden

Posters, banners, spandoeken, stickers

Bestanden dienen op maat te worden aangeleverd, dus wanneer u een poster wilt van 70x100 cm dan moet het bestand ook 70x100 cm zijn. Indien het een grote poster of spandoek is dan mag hij ook in verhouding worden gemaakt, dus een spandoek van 200x300 cm mag aangeleverd worden als 100x150 cm. Belangrijk is dan wel dat wanneer er foto’s in verwerkt zitten, dat deze de juiste resolutie hebben. Foto’s moet op het printformaat altijd 150 dpi zijn om een goede afdruk te kunnen realiseren. Hoger dan 150 dpi heeft geen zin omdat ja dat verschil op onze printers niet ziet, graag dus ook niet hoger aanleveren want dan wordt het bestand te groot om te rippen.

Geen overlap, geen paskruizen of snijtekens.

Bestanden altijd aanleveren als .PDF-formaat.

Fonts altijd omzetten in lettercontouren of 100% meesluiten in de .PDF.

Kleuren omzetten in CMYK, geen pantone kleuren gebruiken want sommige pantone kleuren vallen buiten het printbereik en dan krijgt uw werk een kleur die u niet wil hebben. Wanneer er toch pantone kleuren worden gebruikt dan proberen wij deze te benaderen, dit kan echter geen reden zijn voor afkeuring.

Wij adviseren bestanden op te meken in Adobe Illustrator of CorelDraw. Dit omdat dit dan vectorbestanden zijn en deze kunnen oneindig worden opgeblazen.

 

Trespa

In tegenstelling tot bovenstaande moeten trespa bestanden wel met overlap worden aangeleverd. Dit omdat wij de sticker groter moeten printen dan het bord om zo geen witte randen te krijgen. Belangrijk is dus dat er geen kaders rondom worden gebruikt en dan de tekst minimaal 5 cm van de rand wordt geplaatst. Wanneer de tekst toch te dicht bij de rand wordt geplaatst bestaat de kans dat dit wordt weggesneden of van het bord ‘afvalt’. Het bord moet rondom 1,5 cm extra overlap hebben. een bord van 100x100 cm moet dus opgemaakt worden op 103x103 cm.