!
!

Scannen

Voor de beste resultaten:

Scan foto's, full colour of halftoon grijswaarden, met 300 dpi op reproductieformaat.

Scan lijnwerk met minimaal 600 dpi tot 1200 dpi op reproductieformaat.

Plaatsing binnen een document: Altijd op 100% van de grootte.

Handmatige schaling: Maximaal plus of min 20%.

Neem geen rasterhoeken en druktekens op in beelden.

Controleer in Photoshop onder menu Beeldgrootte of het digitale beeld voldoende resolutie heeft voor het uiteindelijke reproductieformaat.

Minimale rasterwaarde: 7% (i.v.m. wegvallen van het beeld).

Maximale rasterwaarde: 90% (i.v.m. dichtlopen).

Een hoger aantal dpi's heeft in de meeste gevallen een minimaal effect op het gedrukte resultaat, maar heeft meer geheugenruimte nodig en daardoor weer meer tijd.

Een lagere dpi-waarden veroorzaakt echter degradatie in het beeld.

TIP: Gebruik geen foto’s en/of plaatjes van het internet, deze staan standaard op een resolutie van 72 dpi, wat te laag is om in print- of drukwerk scherp over te komen.

Voor hoogwaardig printwerk is het verstandig de foto’s professional te laten scannen. Wij scannen in hogere resolutie en houden rekening met het origineel o.a. wat betreft de kleur. Misschien is het origineel te rood: dan wordt er minder rood gescand.

Wanneer u zelf scant en uw beeldscherm is niet geijkt dan kan de print anders zijn dan wat u op uw beeldscherm ziet! Misschien is het eindresultaat te rood of te blauw! Een testprint op uw eigen (inkjet)kleurenprinter kan een goede indicatie geven, maar ook niet meer dan dat. Laat daarom altijd een proefprint op onze digitale printers maken, dan heeft een perfect beeld van het geleverde resultaat.